O mnie

Jestem psychologiem, psychoterapeutką i certyfikowaną nauczycielką Mindfulness. Prowadzę grupowe i indywidualne treningi Mindfulness oraz psychoterapię w nurcie poznawczo-behawioralnym. Kwalifikacje do prowadzenia treningu Mindfulness uzyskałam w Wielkiej Brytanii. Warsztaty i treningi uważności prowadzę od 2016 roku. Prowadziłam zajęcia w Centrum Praw Kobiet, Klinice Stresu, Akademii Walki z Rakiem oraz na Uniwersytecie SWPS. Posiadam rekomendację Polskiego Towarzystwa Mindfulness.
Doświadczenie kliniczne zdobywałam w Hospicjum im. Dutkiewicza, Wojewódzkim Szpitalu Psychiatrycznym, Centrum Praw Kobiet, Pomorskim Centrum Toksykologii i Centrum Interwencji Kryzysowej.  Uczestniczę w czteroletnim programie przygotowującym do uzyskania certyfikatu psychoterapeuty w Szkole Psychoterapii Poznawczo-Behawioralnej Uniwersytetu SWPS. Swoją pracę poddaję regularnej superwizji.

Psychoterapia poznawczo-behawioralna (CBT) jest nastawiona na rozwiązywanie bieżących, konkretnych trudności, ograniczona w czasie i oparta na partnerskiej relacji z klientem. Należy do najlepiej zbadanych podejść psychoterapeutycznych, którego skuteczność w leczeniu i podnoszeniu jakości życia udowodniono w licznych badaniach klinicznych. W pracy z klientem korzystam z nowych nurtów terapii poznawczo-behawioralnej, czerpiących z praktyki uważności, akceptacji i współczucia: terapii Akceptacji i Zaangażowania ACT, terapii Dialektyczno-Behawioralnej DBT oraz terapii poznawczej opartej na uważności MBCT. Terapie oparte na praktyce uważności mają ugruntowane podstawy naukowe i wysoką skuteczność potwierdzoną badaniami. Uczą traktować pojawiające się trudności życiowe z elastycznością, otwartością i życzliwością dla samego siebie. Pozwalają porzucić walkę z tym, co jest poza nasza kontrolą. Jednocześnie dają skuteczne narzędzia, które zwiększają świadomość i motywację do zmiany.

Leczone choroby

• depresja
  • schizofrenia
  • choroba afektywna dwubiegunowa