Usługi psychiatryczne

Konsultacja psychiatryczna wizyta pierwszorazowa

Konsultacja psychiatryczna jest pierwszym krokiem kompleksowego leczenia psychiatrycznego. W trakcie pierwszej wizyty, która trwa około godziny, lekarz psychiatra zapoznaje się szczegółowo z problemami pacjenta i wspólnie z pacjentem ustala dalsze etapy leczenia zarówno farmakologicznego, jak i terapeutycznego.

Konsultacja psychiatryczna wizyta kolejnorazowa

Kolejne wizyty lekarskie trwają w zależności od potrzeb do około 30 minut i mają na celu ocenę postępów w leczeniu i jego ewentualną korektę.

Psychoterapia

Istotą psychoterapii jest leczenie rozmową. Psychoterapeuta w trakcie spotkań z pacjentem opiera się na konceptualizacji, czyli zrozumieniu indywidualnych pacjentów, ich przekonań i wzorców zachowań. Terapeuta na różne sposoby dąży do wywołania zmiany sposobu myślenia i realizacji celów pacjenta poprzez modyfikację jego przekonań, emocji i zachowań.

Wizyta domowa

Na życzenie Pacjenta możemy dojechać na wizytę na terenie Trójmiasta i najbliższych okolic, po wcześniejszym ustaleniu terminu telefonicznie.

Usługi psychologiczne

Porada psychologiczna

1-3 wizyty diagnostyczne, służące określeniu problemu i sytuacji życiowej klienta. Takie spotkania pozwalają poznać sposób pracy terapeuty oraz zbadać własną gotowość do terapii indywidualnej. Po odbyciu konsultacji, możliwe jest przejście do etapu terapii indywidualnej: ułożenie planu działania i rozpoczęcie pracy nad problemem.

Z konsultacji mogą skorzystać również osoby z potrzebą jednorazowej porady w sytuacji trudnej oraz w sytuacji obawy o bliską osobę.

Porada psychologiczna młodzieży od lat 15
Psychoterapia